Aantal inbraken daalt flink, maar Brabant nog steeds koploper

8 oktober 2015 om 08:39
nl
Goed nieuws: de kans op een inbraak bij je thuis is afgenomen. 5,4 op de 1000 huishoudens meldden het afgelopen jaar een inbraak bij de verzekering, zo meldt het Verbond van Verzekeraars. Een jaar eerder ging het om 6,3 op de 1000. Slecht nieuws: wel is de kans op een woninginbraak in onze provincie het grootst.
Geschreven door

Opvallend is de daling van de cijfers in Breda. Daar is de kans op een woninginbraak volgens de statistieken met bijna veertig procent afgenomen. In onze provincie nam het aantal woninginbraken af met gemiddeld zo'n veertien procent.
Breda staat derde in de landelijke top-drie van steden met veel inbraken. Ook de nummers een en twee zijn Brabants: het gaat om Tilburg (5,5 op de 1000) en Eindhoven (5,4). Overigens zijn de cijfers ook daar positiever dan vorig jaar.
BrandenHet Verbond van Verzekeraars publiceerde ook de cijfers op het gebied van woningbranden. Er werden 17,1 branden gemeld bij de verzekering, op de 1000 huishoudens. Alleen in Overijssel (19,6) en Limburg (19,5) gebeurde dat vaker.
PremieOf de gunstige cijfers ook gevolgen hebben voor de premie die we moeten betalen, is nog onduidelijk. "Het is van meerdere factoren afhankelijk", vertelt woordvoerder Rudi Buijs van het Verbond van Verzekeraars. "We zien namelijk dat er duurdere spullen dan vroeger worden gestolen, dus het betekent niet automatisch dat de kosten voor een verzekering dalen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.