'Aanrijding Syrische jongen leidde tot confrontatie in Oisterwijk'

8 oktober 2015 om 09:44
nl
De aanrijding van een fietsende Syrische jongen was dinsdagavond de aanleiding voor een grote ruzie aan het Klompven in Oisterwijk tussen jongeren van het azc en jeugd uit Oisterwijk. De Syrische jongen werd eerder op de dag aangereden door een automobilist en de asielzoekers vermoedden dat er opzet in het spel was. Dat meldt het Brabants Dagblad.
Geschreven door

Het personeel van het asielzoekerscentrum zou de vluchtelingen met klem hebben aangeraden om de aanrijding door de politie uit te laten zoeken. Ondanks die waarschuwing ging een groep van vijftien vluchtelingen gewapend met stokken op zoek naar rivaliserende jeugd uit Nederland. De politie kon voorkomen dat de twee groepen elkaar te lijf gingen.

'Escalatie'Burgemeester Hans Janssen sprak dinsdagavond over ‘een escalatie van fricties die we afgelopen week zagen’. “We dachten dit te kunnen ondervangen met extra toezicht en inzet van jongerenwerk”, aldus de burgemeester. Hij wil ‘snelle actie’ om te voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat.

"We hebben nog geen goed beeld wie de jongeren zijn, die gisteren bij de oproer betrokken waren. Wel hebben we sterk de indruk dat het om lokale jeugd gaat.”

NoodverordeningAgenten deden woensdagmiddag onderzoek in de wijk achter het azc. Zo hoopte de politie inzicht te krijgen in hoe de jongeren zich dinsdagavond door de wijk bewogen om er achter te komen hoe het bijna tot een confrontatie kwam. Ook informeerde de politie omwonenden over de noodverordening die is afgekondigd.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.