Mishandeling Strabrecht College Geldrop: zes jongens donderdagavond vrijgelaten - Omroep Brabant

Mishandeling Strabrecht College Geldrop: zes jongens donderdagavond vrijgelaten

8 oktober 2015 om 20:39
nl
De vijf jongeren die dinsdagmiddag op een leeftijdgenoot van het Strabrecht College in Geldrop insloegen, zijn donderdag aan het begin van de avond vrijgelaten. De jongens zijn tussen de 14 en 16 jaar oud. Donderdagochtend werd een zesde jongen opgepakt. Hij is ook aan het begin van de avond vrijgelaten.
Geschreven door

Een leerling van de school filmde de vechtpartij, waardoor het op de social media terechtkwam. Het slachtoffer hield aan de zware mishandeling een hoofdwond en een gebroken kaak over. Korte tijd later werden vijf jongens aangehouden als mogelijk betrokkenen. 
Zie ook: 'Mijn zoon wordt behandeld als een crimineel', vader van verdachte Strabrecht College aangeslagen
De mishandeling van een 15-jarige jongen uit Geldrop was een vooropgezet plan . Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wordt er later beslist welke straf passend is. [Tweet:body:https://twitter.com/ovj_mrb/status/652151743497695233]Rector durft nauwelijks naar beelden te kijkenHet incident werd gefilmd en verspreidde zich razendsnel via sociale media. Rector Van der Deijl kon woensdag nog niet goed naar het filmpje kijken. "Je ziet een enorme hoeveelheid agressie, en een jongen die flinke klappen krijgt en daarna stil blijft liggen. Als je dan ook nog bedenkt dat het slachtoffer met zijn hoofd op een stalen paal is gevallen, wil je er niet aan denken hoe dit ook nog had kunnen aflopen."
Slachtoffer wil weer naar schoolHet slachtoffer werd dinsdagmiddag met een gebroken kaak en een flinke hoofdwond afgevoerd. Ondertussen gaat het alweer wat beter met het slachtoffer. De jongen voelt zich naar omstandigheden goed en had volgens de rector zelfs wel weer zin om naar school te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.