200 extra asielzoekers naar Budel: omwonenden niet geïnformeerd

8 oktober 2015 om 13:46
nl
In het asielzoekerscentrum (azc) in Budel worden per direct tweehonderd mensen extra opgevangen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het ministerie van Binnenlandse Zaken deden woensdagavond een verzoek aan de gemeente Cranendonck, waar Budel onder valt. Nog dezelfde avond kwamen de bussen aan.
Geschreven door

De gemeente noemt het donderdag ‘jammer dat het verzoek niet eerder bekend was'. “Dinsdagavond vond namelijk nog een overleg plaats waarbij omwonenden en geïnteresseerden aanwezig waren. Deze hadden dan daar geïnformeerd kunnen worden', aldus een woordvoerder.
LEES OOK: Wat merk ik van de komst van een azc in mijn dorp of wijk?
Enkele weken tot maandenToch is het gemeentebestuur na overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad akkoord gegaan. “Wij sluiten onze ogen niet voor de huidige situatie in Nederland.'' De extra vluchtelingen blijven ‘enkele weken tot maanden’.
In de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel is al langer een azc gevestigd, waar 1500 asielzoekers worden opgevangen. Sinds kort is daar ook een aanmeldcentrum, om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.
Omroep Brabant zocht uit wat de komst van asielzoekers naar onze provincie voor gevolgen heeft. We beantwoorden jullie vragen over asielzoekers: van 'Wanneer gaan ze weer weg?' en 'Wat kost dat precies?' tot 'Wat kan ik doen om te helpen?'. Alle antwoorden vind je op onze themapagina over Vluchtelingen in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.