Video

'Mijn zoon wordt behandeld als een crimineel', vader van verdachte Strabrecht College aangeslagen

8 oktober 2015 om 17:44
nl
De vader van een van de zes jongeren, die zijn opgepakt voor de mishandeling op het Strabrecht College, vindt het schandalig dat zijn zoon nog steeds vastzit. Dinsdagavond werden vijf jongeren tussen de 14 en 16 jaar opgepakt. Donderdagochtend werd een zesde jongen opgepakt. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een gebroken kaak en een flinke hoofdwond over.
Geschreven door

Vader Rob vertelt aan Omroep Brabant dat het niet goed gaat met zijn zoon. "Hij wordt behandeld als een crimineel. We hebben hem gisteravond voor het laatst gezien en hij is behoorlijk onder de indruk van de hele situatie."
Rob geeft verder aan dat hij de vechtpartij absoluut niet wil goed praten. "Maar waar het niet over gaat, is hoe dit allemaal gebeurd is. Mogelijk is er sprake van een reactie. Dinsdagmiddag waren er in de gangen van de school al spanningen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vechtpartij."
Vader Rob vindt het niet terecht dat zijn zoon als crimineel wordt neergezet. "Mijn zoon is een heel aardige, lieve jongen. Deze vechtpartij is volledig uit de hand gelopen, ook doordat het filmpje al heel snel op de social media circuleerde."
Signaal naar maatschappijAdvocaat Nathalie Verpaalen heeft de zaak gevolgd. Volgens haar is het niet uitzonderlijk dat minderjarigen zo lang vastzitten. “Ik heb het gevoel dat justitie hiermee een signaal aan de maatschappij willen afgeven: als je dit doet, dan kom je er niet zo maar vanaf met een gesprek.”
Zij vergelijkt deze zaak met de Eindhovense kopschopzaak. Om de maatschappelijke verontwaardiging enigszins te dempen worden verdachten langer vastgehouden. “Ook het feit dat er meerdere verdachten zijn speelt een rol. De politie mag een verdachte maximaal zes uur vasthouden voor onderzoek. Maar omdat er zes verdachten zijn in deze zaak, is het moeilijk om alle verhoren binnen die zes uur af te werken.”  
Er is dus meer tijd nodig om iedereen goed te kunnen verhoren. Bovendien willen ze voorkomen dat de jongeren elkaar gaan beïnvloeden en hun verklaring op elkaar afstemmen (collusie verklaring). Het zou haar niet verbazen als de zesde verdachte de filmer is.
De mishandeling van een 15-jarige jongen uit Geldrop was een vooropgezet plan. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wordt er donderdag een besluit genomen over het verdere verloop van de zaak.
Rector durft nauwelijks naar beelden te kijkenHet incident werd gefilmd en verspreidde zich razendsnel via social media. Rector Van der Deijl kon woensdag nog niet goed naar het filmpje kijken. "Je ziet een enorme hoeveelheid agressie en een jongen die flinke klappen krijgt en daarna stil blijft liggen. Als je dan ook nog bedenkt dat het slachtoffer met zijn hoofd op een stalen paal is gevallen, wil je er niet aan denken hoe dit ook nog had kunnen aflopen."
Het slachtoffer werd dinsdagmiddag met een gebroken kaak en een flinke hoofdwond afgevoerd. Ondertussen gaat het alweer wat beter met het slachtoffer. De jongen voelt zich naar omstandigheden goed en had volgens de rector zelfs wel weer zin om naar school te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.