Tilburgse knuffeljunk Jan 'halveeuro' Schellekens (71) overleden

8 oktober 2015 om 20:17 • Aangepast 21 november 2020 om 15:30
nl
Eén van de bekendste gezichten in de Tilburgse binnenstad is niet meer. Junk en zwerver Jan Schellekens is overleden. Waaraan hij is bezweken, is niet bekend.
Profielfoto van
Geschreven door

Schellekens is dinsdag overleden, meldt het Brabants Dagblad. 'Jan Schèl', 'Un gulden' en later 'halve euro'; bijnamen had Schellekens genoeg.
Altijd netjes en vriendelijkHet merendeel was afgeleid van het bedrag dat hij vroeg aan mensen op straat. Schellekens stond erom bekend altijd netjes en vriendelijk te zijn tegen de mensen aan wie hij geld vroeg.
Bij de tegel voor Jan Schellekens in de Tilburgse Walk of Fame leggen mensen naast twee kaarsjes muntjes van vijftig eurocent neer.

Wachten op privacy instellingen...

Begenadigd koordanserSchellekens was volgens hemzelf ooit een begenadigd voordanser, naar eigen zeggen zó goed dat hij de vrouwen voor het uitkiezen had. Maar drank en drugs schopten zijn toekomst in de war. Al zag hij dat zelf anders.
Op de vraag waarom hij gelukkig is, antwoordde hij rond de eeuwwisseling dat hij 'van drugs houdt'. Hij was van plan om op zijn oude dag af te kicken, riep hij al jaren.
Schellekens is 71 jaar oud geworden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.