Video

Recordaantal lopers bij DLL Marathon Eindhoven, 'winnaar is Koning van Eindhoven'

8 oktober 2015 om 17:18
nl
Komende zondag zullen er ruim 23.000 mensen in een hardloopoutfit door Eindhoven zwoegen. Dat is een recordaantal deelnemers, zo maakte de organisatie van de DLL Marathon Eindhoven zojuist bekend op een persconferentie.
Geschreven door

Vorig jaar waren er nog maar 19.000 mensen die op hun zondagmiddag waagden zo snel mogelijk de eindstreep te halen. Maar dat aantal kan uit de boeken: een aantal dagen voor de start nadert het aantal inschrijvingen de 24.000.
"Het is een hele mooie groep", zegt directeur Edgar de Veer. "We zijn vooral blij dat het aantal deelnemers aan de volledige marathon is gestegen van 1583 individuele starters na ruim 2300 nu al."
Uiteindelijk wil de marathon groeien naar 30.000 deelnemers. De Veer: "Dat is het plafond waar we naar streven. Natuurlijk, we moeten nu meer vrijwilligers inzetten. Maar we hebben het goed weten te organiseren."
Nieuw parcoursWellicht dat een deel van dat succes kan worden toegeschreven aan het nieuwe parcours. Want wie de klassieke afstand van ruim 42 kilometer wil gaan afleggen, loopt nu één grote ronde door Eindhoven. Dat waren altijd twee rondjes.
Of toptijden mogelijk zijn, blijft de vraag. De organisatie heeft niet gekozen voor één absolute vedette, maar zet een groep goede lopers aan de streep. De gedachte: één toploper kan een slechte dag hebben, terwijl een groepje goede lopers steun heeft aan elkaar.
Koning van Eindhoven"Natuurlijk, ook van die snelle groep kan er maar eentje winnen", zegt atletencoördinator Marc Corstjens. "Dat is dan de koning van Eindhoven. Maar door zo'n grote groep met lopers in te zetten hopen we dat ze het beste in elkaar naar boven halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.