Miljonairs komen met 'Quiet Community': project om armoede te bestrijden in Tilburg

8 oktober 2015 om 15:37
nl
Twee miljonairs die in de Quote-500 staan, hebben een plan ontwikkeld dat moet helpen in de strijd tegen armoede. Het project 'Quiet Community' gaat op 1 januari als proef van start in Tilburg.
Geschreven door

In de community kunnen particulieren en bedrijven 'producten, diensten en verwennerij' aanbieden of vragen, zo blijkt uit een promotiefilmpje. Het gaat om bijvoorbeeld een sollicitatietraining, een dagje Beekse Bergen of een computerles.
Op vrijdag 16 oktober wordt het plan toegelicht tijdens een persconferentie. Onder anderen een van de miljonairs en Anton Dautzenberg, de geestelijk vader van Quiet 500, voeren dan het woord.
Oproep in Quiet 500De miljonairs hadden gereageerd op een oproep van Quiet 500, een tijdschrift met verhalen over Tilburgers die in armoede leven. Het blad vroeg aan de miljonairs die in de Quote 500 staan om mee te denken om de armoedeproblematiek te bestrijden.
De twee miljonairs hebben met vrijwilligers en professionals het plan uitgewerkt. "Het is voor het eerst dat nu ook 'de rijke kant' een inhoudelijke verantwoordelijkheid neemt en op een actieve manier een bijdrage levert", schrijft de stichting Quiet 500.
Project uitrollen naar andere stedenHet project kan na de proef worden uitgerold naar andere steden of regio's. De Quiet 500, een parodie op de 'rijkenlijst' Quote 500, werd eind 2013 gelanceerd. Eind vorig jaar werd bekend dat diverse miljonairs een reactie hebben gegeven.
De organisatie heeft al een filmpje gemaakt als voorproefje:
[YouTube:body:https://youtu.be/FNjJZrKrMGk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.