Verdacht pakketje bij kazerne in Oirschot blijkt loos alarm

8 oktober 2015 om 16:22 • Aangepast 21 november 2020 om 15:29
nl
Bij de poort van de Generaal-Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot, één van de grootste legerplaatsen van het land, is donderdagmiddag een verdacht pakketje gevonden. De politie nam de zaak 'zeer hoog' op. Het bleek loos alarm.
Profielfoto van
Geschreven door

De Oirschotsedijk was sinds het begin van de middag afgesloten. Hulpdiensten rukten massaal uit. Zeker vier brandweerwagens, een bus van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en verschillende politiewagens stonden er. Omstanders werden op afstand gehouden.

"Er was voldoende aanleiding om het als verdacht aan te merken", zegt een woordvoerder van de marechaussee, die de zaak verder gaat onderzoeken.
De marechaussee is bijvoorbeeld benieuwd of het pakket per ongeluk of bewust door iemand is achtergelaten.

Wachten op privacy instellingen...

Kazerne niet geëvacueerdDe medewerkers in de legerkazerne hoefden het gebouw niet uit. Ze konden binnen blijven en desgewenst de kazerne verlaten via een zij-ingang. Niemand mocht het gebouw uit.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzocht het pakketje. Rond tien voor vier meldde de EOD dat het om loos alarm ging.
Verhalen over oefeningEr gingen geruchten dat het pakketje een oefening zou zijn voor de hulpdiensten. De politie en Defensie benadrukten tegenover Omroep Brabant dat dit niet het geval was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.