Cranendonck en Heeze-Leende steunen burgerinitiatief voor verbreding snelweg A2

8 oktober 2015 om 16:32
nl
De Brabantse gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende en de Limburgse gemeente Nederweert omarmen het burgerinitiatief om handtekeningen te verzamelen om de snelweg A2 te verbreden. Er zijn tienduizend handtekeningen nodig om aan te bieden in Den Haag. Op dit moment zijn er 6000 krabbels gezet.
Geschreven door

Er staan iedere ochtend files tussen Eindhoven en Weert. De verbreding van de snelweg zou voor veel minder sluipverkeer zorgen in die gemeenten. Het is de belangrijkste ontsluitingsweg van Brabant en Limburg.
Digitale krabbelInwoners van de drie gemeenten kunnen op verschillende plekken in hun woonplaats een handtekeningen zetten. Het is ook mogelijk om digitaal een krabbel te plaatsen.
De files op de A2 in die regio zijn al langer een heet hangijzer. Begin dit jaar hingen omwonenden nog spandoeken met protestleuzen op. Ook bedoeld om de snelweg te verbreden.
'Regio onder druk'"De bereikbaarheid van de regio staat onder druk en hiermee ook de leefbaarheid voor onze inwoners en het vestigingsklimaat voor onze bedrijven", reageerde de Metropoolregio (de nieuwe naam van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) eerder bij Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.