'Seksagent' uit Ulvenhout mag definitief ontslagen worden

8 oktober 2015 om 17:14
nl
De seksbeluste wijkagent uit Ulvenhout die vorig jaar werd geschorst, omdat hij relaties aanging met burgers en aspirant-collega's, mag definitief ontslagen worden. Dat heeft het gerechtshof donderdag bepaald.
Geschreven door

De leiding van het korps Zeeland-West-Brabant ging met succes in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Breda. De rechter oordeelde eerder dat ontslag voor wijkagent Paul Sintnicolaas een te zware straf was. De politie schorste hem daarna om vervolgens in hoger beroep te gaan.
Terugkeer was ondenkbaarEerder gaf politiewoordvoerder Enny de Wit al aan dat een terugkeer als agent ondenkbaar is. "Een politieman die stelselmatig seksuele relaties probeert aan te knopen met vrouwen die hij in zijn rol als politieman en hulpverlener benadert, hoort niet thuis bij een integere en professionele politie."
De Ulvenhoutse wijkagent knoopte met 23 vrouwen een seksuele relatie aan. De 45-jarige man stuurde met zijn diensttelefoon ook veel pikante sms'jes naar zijn veroveringen.
KlachtDe gevoelige zaak kwam aan het rollen toen er bij de Regionale Criminele Inlichtingendienst een klacht over hem binnenkwam. Sintnicolaas werkte achttien jaar bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.