Video

Verkadefabriek Den Bosch moet tonnen inleveren bij bezuinigingsoperatie van gemeente

8 oktober 2015 om 17:45
nl
Het leek bijna een goednieuwsshow. De presentatie van tien miljoen euro aan bezuinigingen door het college van B en W van Den Bosch, donderdagmiddag op het Stadhuis. Volgens burgemeester Rombouts komt de stad hier sterker uit. trefwoorden zijn: meer marktwerking en meer zakelijkheid. De totale begroting van Den Bosch is 730 miljoen euro.
Geschreven door

Toch was de verdeling van tien miljoen euro aan bezuinigingen een zware bevalling erkent wethouder Jan Hoskam van financiën.
UitschieterOpvallende uitschieter bij de 'herverdeling van geld' is de Verkadefabriek. Deze culturele instelling moet de komende jaren tonnen subsidiegeld inleveren. Volgend jaar een ton en dat loopt in 2019 op naar drie-en-een-halve ton.
Volgens wethouder Huib van Olden van cultuur zijn die bezuinigingen niet leuk, maar goed te doen. De wethouder wil dat de Verkadefabriek meer 'cultureel ondernemerschap toont', met andere woorden, dat er commerciëler gewerkt wordt.
De Verkadefabriek laat weten niet blij te zijn met de bezuinigingen. Directeur Jan van der Putten noemt het een straf op ondernemersschap, omdat de Verkadefabriek al heel goed draait. Maar hij put er hoop uit dat het college bereid is om mee te zoeken naar andere inkomstenbronnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.