Een Unox-muts voor een vluchteling, vrijwilligers delen kleren uit in noodopvang Rosmalen

8 oktober 2015 om 20:47
nl
Ze zijn alles kwijt. Hun thuis, vaak familie, maar ook hun kleren. Kwijtgeraakt of midden op zee verloren. Vrijwilligers van het Rode Kruis stropen de mouwen op en helpen waar mogelijk de vluchtelingen aan vervangende kleding. Daar zou een maatje kleiner wel fijn zijn.
Geschreven door

Er is massaal kleding gedoneerd voor vluchtelingen, broeken, truien, gebruikte onderbroeken. Door de lange Nederlander is er veel in de maten L en XL, terwijl de meeste asielzoekers een maatje M of S hebben.
Kleding in zee verlorenHet Rode Kruis krijgt nog steeds grote ladingen kleren binnen, vaak te groot. "Daar kunnen we de mensen nu echt niet mee helpen", zegt Iris Huis in 't Veld, vrijwilliger bij het Rode Kruis.
Bijna alle asielzoekers in Rosmalen hebben niet meer kleding dan de kleren die ze dragen. "Velen zijn het onderweg kwijtgeraakt, in zee verloren of ze konden niet meer meenemen", zegt Noud van der Bas van het Rode Kruis.
Protesten in het landDe asielzoekers lijken weinig mee te krijgen van de protesten in het land tegen hun komst, meent Van der Bas. "Godzijdank is de positieve beweging ook een stuk groter. Je kan die mensen letterlijk niet in de kou laten staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.