Video

Allesomvattend onderzoek van start naar 200 jaar historie Tilburgse textielindustrie

8 oktober 2015 om 20:57
nl
Rond de dertig onderzoekers, wetenschappers en amateurs, beginnen volgende maand aan een alles omvattend onderzoek naar de Tilburgse textielindustrie. De stad stond rond de jaren 70 vol met textielfabrieken. Welke waren dat en welke bijzondere verhalen horen daarbij? Het Tilburgse archief wil een paar eeuwen textielgeschiedenis in kaart brengen en zoekt enthousiaste mensen om daarbij te helpen.
Geschreven door

Honderden vragen van honderdenTilburgse textielbedrijven moeten nog worden beantwoord. Het resultaat zal zijn dat alle textielproductiebedrijven uit die periode in maart van het volgend jaar beschreven moeten staan in de Tilburg Wiki. Een Wikipedia, maar dan over Tilburg.
Wie, wat, waarWelke fabriek stond waar, wat werd er gemaakt en wanneer ging de productie van start en werd weer gestopt, antwoorden daarop komen dus niet in boekvorm uit. Maar wel als digitaal totaal overzicht. Toegankelijk en gratis voor iedereen.
De textielindustrie in Tilburg is een ruim begrip. Wie een inventarisatie maakt van alle textiel-gerelateerde fabrieken uit de 19e, 20e en 21e eeuw, komt op een aantal van zo'n vijf- à zeshonderd. Tot nu toe bestaat er geen (digitaal) totaaloverzicht van alle textielproductiebedrijven in die periode.
Meedoen? Meld je aan!Het project Twee eeuwen Tilburgse Textielfabrieken start op 4 november. Opgeven, om mee te doen aan het onderzoek, kan nog bij het Regionaal Archief Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.