Verdachten in verdwijningszaak Ger Duijf blijven ontkennen, maar hebben flink de schijn tegen

9 oktober 2015 om 09:17
Ger Duijf
Ger Duijf
De twee mannen en een vrouw die verdacht worden van betrokkenheid bij de verdwijning van Ger Duijf uit Vught ontkennen ook maar iets met zijn verdwijning te maken te hebben. Justitie schetste donderdag tijdens de rechtszaak een totaal ander beeld. “Allemaal toevalligheden. Daar kan ik niks aan doen”, verklaarde een van de verdachten.
Geschreven door

Duijf werd in april 2013 vermist. Een maand later werd zijn lichaam teruggevonden. Hij was een natuurlijke dood gestorven, maar zijn lichaam lag begraven in de bossen bij Goirle. Wie dat heeft gedaan, bleef lange tijd een mysterie. De doodsoorzaak bleek een hartstilstand in combinatie met het gebruik van cocaïne en viagra te zijn. [Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/652025280761085952] ‘Ger verliet levend het huis na seksfeest’Tegen twee mannen en een vrouw werden donderdag celstraffen geëist. Ger kwam regelmatig bij ze over de vloer voor seksfeestjes. Iedere laatste vrijdagmiddag van de maand zou Ger er langsgaan.[Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/652047194678280192]Ook die vrijdagmiddag zou Duijf een seksfeestje hebben bezocht in Tilburg. Vier uur zou hij er zijn geweest. De Vughtenaar zou daar onder meer drugs hebben gebruikt. Volgens de verdachten heeft Ger Duijf niet bij ze thuis gebruikt.  [Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/652056571070021632]De drie verdachten ontkenden hun betrokkenheid bij de verdwijning en verklaarden voor de rechtbank dat Duijf hun huis levend heeft verlaten in zijn eigen auto. De officier van justitie meent dat het drietal wél betrokken is en na zijn dood waarschijnlijk in paniek is geraakt. [Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/652023321173848064] Opvallend bezoekje bij bouwmarktDe verdachte vrouw zou volgens justitie een auto en kruiwagen hebben gehuurd om het lichaam van Ger Duijf te laten verdwijnen. Volgens de verdachten was de kruiwagen bedoeld om hennep naar hun klanten te brengen. In de woning van de verdachten werd drugs aangetroffen door de politie. [Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/652028655892328448]Volgens justitie zouden de verdachten later ook nog een kruiwagen, touw en dekzeil hebben gekocht bij een bouwmarkt in Tilburg. De verdachten ontkennen dit. [Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/652030875476094976] Verdachten niet verantwoordelijk voor doodDe officier zei verder had hij ervan baalt dat het leed van Duijfs familie niet meegenomen kan worden in de strafmaat. Juridisch gezien zijn de verdachten namelijk niet verantwoordelijk voor de dood van Duijf en hebben ze 'slechts' het onderzoek naar de doodsoorzaak gefrustreerd.
De politie kwam de Tilburgse familie op het spoor nadat de dochter van Ger Duijf het e-mailaccount van haar vader doorzocht. Daarin stond een mail waarin de afspraak voor het seksfeest in Tilburg stond.
Lees alles over de zaak Ger Duijf op omroepbrabant.nl/gerduijf

Wachten op privacy instellingen...