Voormalig drugsbaron Kobus Lorsé weer op vrije voeten, blijft moordverdachte in zaak John Wassink

9 oktober 2015 om 11:13
nl
Kobus Lorsé, de 70-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn ex-schoonzoon John Wassink uit Roosendaal, is sinds donderdag weer op vrije voeten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan Omroep Brabant. Justitie heeft op dit moment te weinig bewijs om de voormalig drugsbaron langer vast te houden voor betrokkenheid bij de moord.
Geschreven door

Mogelijk wordt de Rotterdammer wel veroordeeld voor de vondst van acht vuurwapens en verschillende soorten munitie. Deze straf zal echter niet hoger uitvallen dan de tijd die hij al in de gevangenis heeft gezeten.
Lorsé bekende tegenover de rechter dat hij in het bezit was van revolver en een geweer. Van de andere wapens zou hij niets vanaf weten.
Moord op schoonzoonJustitie gaat er nog altijd van uit dat Lorsé verantwoordelijk is voor de moord op zijn schoonzoon, die een relatie had met dochter Petra. De Rotterdammer ontkent met klem en wijst de huidige zakenpartner van Wassink aan als de verantwoordelijke schutter.
[YouTube:body:https://youtu.be/eCtKHcoKnhg]
Moord John WassinkLorsé, die zichzelf de 'gevaarlijkste man van Nederland' noemt, werd op 24 maart aangehouden in een huis in Rijsbergen. Hij was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op diens autobedrijf in Roosendaal.
Het levenloze lichaam van John Wassink werd op maandag 28 juli 2014 gevonden in het Markkanaal.
Desi BouterseKobus zat vijftien jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. In 2003 kwam Lorsé vervroegd vrij.
[YouTube:body:https://youtu.be/tbGn0lMvEIc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.