Doorgedraaide gameverslaafde die Angelo doodstak de cel in: ‘Hij kan niemand meer kwaad doen’

9 oktober 2015 om 16:28
nl
De 23-jarige man die op nieuwjaarsdag Angelo van Emmerik uit Tilburg doodstak, is donderdag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Ondanks dat de straf lager uitvalt dan de eis, is de familie opgelucht dat de dader nu definitief van de straat is. “Hij kan nu niemand meer kwaad doen. Daar gaat het uiteindelijk om”, stamelt Arie Bambacht, de oom van Angelo, in gesprek met Omroep Brabant.
Geschreven door

Nog onder invloed van alcohol en drugs werd de 23-jarige dader wakker in zijn studentenhuis aan de Jan Scharpstraat in Tilburg. In beschonken toestand zette hij zijn pc aan om een computergame te spelen. Hij merkte dat de internetverbinding het niet deed en verdacht Angelo ervan dat hij die had uitgeschakeld.
Hierop ging de verdachte compleet door het lint. Hij greep een keukenmes uit de la en stak Angelo twee keer in de borst. “Het is goed dat zo iemand jaren achter slot en grendel verdwijnt. Met tbs reken ik erop dat hij de komende vijftien jaar geen leed meer kan aanrichten. We krijgen Angelo er niet mee terug, maar eventuele andere vreselijke dingen worden nu wel voorkomen.”
ZIE OOK: Bloemen neergelegd waar Angelo van Emmerik (23) werd neergestoken in Tilburg: ‘We missen je zo erg’
'Nieuwjaarsdag nooit meer hetzelfde'Uit onderzoek is gebleken dat de doorgedraaide huisgenoot, volgens zijn advocaat
een

gameverslaafde, verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechter heeft daarmee rekening gehouden in het vonnis. Ook de jonge leeftijd speelde in de strafbepaling een rol. Voor de nabestaanden voelt de uitspraak van de rechter als het begin om alles af te sluiten.
“We hebben tien vreselijke maanden achter de rug. Het wordt nu tijd om echt te rouwen om Angelo. Het vieren van nieuwjaar zal in elk geval nooit meer hetzelfde zijn.”
ZIE OOK: Uitvaart doodgestoken Angelo van Emmerik in Tilburg drukbezocht: 'Mensen zaten op de vensterbanken'
Stille tochtVrij snel na de gewelddadige dood van Angelo begon de familie Bambacht een petitie om te strijden voor hogere straffen voor zinloos geweld en moord. De nabestaanden wilden dat moord met minimaal twaalf jaar wordt bestraft en dat er geen aftrek meer is voor goed gedrag. De familie overhandigde de handtekeningen aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.
Niet veel later werd er in het centrum van Tilburg een stille tocht gehouden voor Angelo. Zijn familie wilde hiermee een stevig signaal tegen zinloos geweld afgeven. De tocht eindigde het monument tegen zinloos geweld bij de Heikese kerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.