Familie kan pastoor van parochie in Asten niet verbieden over rechtszaak rond erfenis te praten

9 oktober 2015 om 14:48
nl
De familie van de overleden mevrouw Tonny van Empel mag pastoor Jos Hermans van de Angelus-parochie in Asten niet verbieden te praten over het conflict dat hij met hen heeft over de erfenis van Van Empel. De familie had hier een rechtszaak over aangespannen, maar volgens de rechter is er geen aanleiding voor een verbod.
Geschreven door

Na het overlijden van Van Empel kreeg de pastoor het grootste deel van de erfenis. Het zou gaan om meer dan 100.000 euro. De familie denkt dat de pastoor de zus en tante van Van Empel onder druk heeft gezet en misbruik heeft gemaakt van haar vaste geloof om zo de erfenis in zijn voordeel te doen laten uitvallen. De pastoor ontkent. Hierover loopt nog een rechtszaak.
Duistere krachtenDe familie stoorde zich aan een stuk dat Hermans schreef in het parochieblad. Volgens de rechter viel de familie waarschijnlijk over de tekst: 'Nog steeds zijn dezelfde duistere krachten, die ten tijde van Jezus werkzaam waren, bezig. Ik zelf ervaar deze krachten ook in de laatste maanden. Laster en smaad, valse getuigenverklaringen, het kwaad waar Jezus mee te maken had'.
Volgens de rechter is het 'een kwestie van interpretatie' of deze passage betrekking heeft op de familie van Van Empel. Volgens de rechter zijn er ook geen andere voorbeelden van onrechtmatige uitlatingen van Hermans en is er ook geen reden om aan te nemen dat de pastoor tijdens het verdere verloop van de zaak zulke uitlatingen zal doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.