Video

Foutparkerende ouders bij school Berghem aan digitale schandpaal

9 oktober 2015 om 13:49
nl
Foutparkeerders rond basisschool De Fonkeling in Berghem zijn door buurtbewoners aan de digitale schandpaal genageld. Rond de school zijn volgens klankbordgroep Piekenhoef veel gevaarlijke verkeerssituaties doordat ouders fout parkeren. Zij zetten daarom foto's van de fout geparkeerde auto's en gevaarlijke verkeerssituaties op Facebook.
Geschreven door

Kentekens waren daarbij goed leesbaar. Maar volgens Maureen van Lanen van de klankbordgroep kon het niet anders. Mensen aanspreken op hun gedrag hielp niet. "Dan reageerden ze vaak agressief en begonnen te schelden."
En er ging nogal wat mis in het verkeer rond de school, zegt Van Lanen. "Ouders parkeerden op plaatsen waar ze de uitrit blokkeerden of midden op het voetpad waardoor kinderen over de weg moesten. Levensgevaarlijk."
'Foto's op Facebook gaat te ver'Veel ouders vinden het plaatsen van de foto's op Facebook wel ver gaan. "De verkeerssituatie is hier gewoon niet goed aangelegd, vind ik", zegt een moeder. "Maar om iemand zo aan de schandpaal te nagelen. Dat zou ik niet doen."
Volgens een vader, die zijn kinderen net met de auto naar school brengt, is er juist vaak geen parkeerplek te vinden. "Het is niet netjes, maar je moet wat."
Nooit de bedoelingVolgens de klankbordgroep is het nooit de bedoeling geweest om mensen aan de schandpaal te nagelen. "Maar in ieder geval is de discussie nu op gang gebracht en zijn mensen er attent op. Hopelijk kunnen we nu met elkaar een oplossing vinden."
Voorlopig komen er dus geen nieuwe foto's op de Facebookpagina van de buurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.