Brabantse korpschef geschrokken van corruptie agent: ‘Dit wil je niet meemaken’

9 oktober 2015 om 14:03
nl
Korpschef Frans Heeres van de politie Oost- Brabant is geschrokken van het nieuws over de corrupte politieagent. "Dit wil je niet meemaken, hiervoor ben ik niet bij de politie gegaan."
Geschreven door

"Wij zijn betrouwbaar, integer en moedig", laat hij weten aan Omroep Brabant.
'Boos en teleurgesteld'Gerrit Kamp van de politievakbond laat weten dat er binnen het politiekorps geschokt, boos en teleurgesteld wordt gereageerd. "Dit is één van de meest vervelende dingen die de politie kan overkomen."
Vrijdag werd bekend dat een hooggeplaatste rechercheur op grote schaal geheime informatie aan criminelen verkocht. Hij opereerde vooral in Oost-Brabant. De agent werd tien dagen geleden opgepakt.
'Minister moet zorgen voor beveiliging infiltranten' De politiek eist opheldering over de situatie. Tweede Kamerlid Nine Kooiman is geschrokken van het nieuws. "De vraag is hoeveel opsporingswerk nu in de prullenbak verdwijnt, omdat het niet meer bruikbaar is."
Ze hamert ook op de veiligheid van infiltranten en getuigen. "Hun veiligheid staat nu onder druk. Het is belangrijk dat de minister zorgt voor goede beveiliging van deze mensen."
Verder roept ze de minister op te onderzoeken in hoeverre agenten gevoelig zijn voor dit soort situaties om het in de toekomst te kunnen voorkomen.
'Integriteit moet boven alles gaan'Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat het een 'ernstige zaak' is. "Bij politiemensen moet integriteit boven alles gaan", laat een woordvoerder weten.
Meer kan de woordvoerder niet zeggen over de affaire. "Het Openbaar Ministerie en de politie stellen uiteraard alles in het werk om herhaling te voorkomen en schade aan de onderzoeken te beperken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.