Vier Willem II-supporters krijgen taakstraf voor belagen stewards Vitesse

9 oktober 2015 om 15:22
nl
Vier Willem II-supporters uit Tilburg zijn vrijdag veroordeeld tot werkstraffen voor het belagen van enkele Vitesse-stewards in 2013. Ook moeten zij een schadevergoeding betalen. Het gaat om werkstraffen tussen de 25 en 50 uur.
Geschreven door

Enkele supporters plasten op 28 april voor de wedstrijd Vitesse-Willem II tegen een stadionmuur van het Gelredome. Enkele stewards spraken supporters aan op hun gedrag. Daarna ontstond een vechtpartij.
Een steward werd meerdere malen getrapt en geslagen. Ook een andere steward kreeg enkele trappen. Later vielen er nog meer klappen toen stewards een linie vormden en nog meer supporters richting de vechtpartij liepen.
'Overdreven hard opgetreden'De voorzitter van Willem II-supportersvereniging KingZine vertelde in 2013 dat er door de stewards en de politie overdreven hard opgetreden tegen de wildplassende Willem II-supporters.
De rechtbank vindt dat de supporters ook een voorbeeldfunctie hebben. "Het is kwalijk dat een kleine groep mensen het plezier van andere mensen, waaronder ouders met vaak jonge kinderen, verpest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.