'Eindhovenaar (45) handlanger van corrupte agent', 235.000 euro gevonden

9 oktober 2015 om 16:52
nl
De 28-jarige agent uit Weert die vorige week werd gearresteerd omdat hij informatie zou lekken, wordt verdacht van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. Ook een 45-jarige man uit Eindhoven is verdachte in de zaak. Er is onder meer 235.000 euro gevonden tijdens huiszoekingen.
Geschreven door

De politieman die ervan verdacht wordt informatie te hebben gelekt aan drugs- en motorbendes (zoals Satudarah), is een 28-jarige man uit Weert. Hij werkte sinds 2009 bij de Landelijke Eenheid van de politie.
De 45-jarige Eindhovenaar wordt verdacht van omkoping, witwassen en drugsbezit. Gedacht wordt dat hij met de politieman heeft samengewerkt bij het verstrekken van vertrouwelijke gegevens aan derden.[YouTube:body:https://youtu.be/F3LnzKZEXKM]
MegabedragBij de aanhouding van de Eindhovenaar zijn tegelijkertijd vier panden doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op gegevensdragers, drugs en ongeveer 235.000 euro.
Uit het onderzoek blijkt vooralsnog niet dat andere politiemensen betrokken zijn bij deze zaak. Op 14 oktober wordt besloten of de twee verdachten langer vast blijven zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.