Omroep Brabant gaat veelreageerders aan banden leggen: maximaal tien reacties per dag

11 oktober 2015 om 11:23
nl
Iedereen die wel eens reacties onder berichten van Omroep Brabant leest, kent ze wel. De steeds terugkerende namen van reageerders die over ieder nieuwsfeit een mening hebben en van hun hart geen moordkuil maken. Sommige bezoekers vinden de uitvoerige discussies leuk om te lezen, anderen ergeren zich juist dood. Omroep Brabant heeft besloten een maximum te stellen aan het aantal reacties dat mensen per dag mogen plaatsen.
Geschreven door

Een klein groepje reageerders plaatst dag in dag uit tientallen reacties op de website. Op sommige dagen kan dat oplopen tot meer dan honderd reacties van één bezoeker. Omroep Brabant vindt dat deze veelreageerders een te zware stempel op de site drukken.
Niet alle reacties voegen even veel toe aan de discussie. Sommige veelreageerders gebruiken de website van Omroep Brabant als een soort chatgroep, wat niet de bedoeling is. Anderen vechten persoonlijke ruzies uit met reageerders die een andere mening hebben. Bovendien kan het ‘verbale geweld’ van deze harde kern ook bezoekers afschrikken die op een specifieke gebeurtenis willen reageren.
MaximumDaarom mogen bezoekers per direct nog maar tien reacties per dag plaatsen. Wie daaroverheen gaat, wordt voor een week geblokkeerd. Gaat dezelfde reageerder daarna opnieuw in de fout, dan volgt steeds een ban van een maand.
Omroep Brabant beseft dat ze door de maatregel een aantal reageerders berooft van een plezierige hobby, maar vindt het toch belangrijker dat op de site iedereen de ruimte krijgt om zijn zegje te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.