Video

Boxtelse bijenvolkeren worden een handje geholpen: twintigduizend bloembollen geplant

10 oktober 2015 om 16:20
nl
Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius in Boxtel helpt hun bijenvolkeren een handje door twintigduizend bloembollen te plaatsen in het nabijgelegen Park Molenwijk. Volgend voorjaar komen er krokussen uit de bloembollen en daar zijn bijen dol op. Vooral voor jonge bijen moet de aanplanting van de krokussen de overlevingskansen van de insecten vergroten.
Geschreven door

Jonge bijen kunnen namelijk nog niet zover vliegen, dus als ze uitvliegen vinden ze vlakbij voldoende bloemetjes waar ze van kunnen snoepen.
DuurzaamheidDe bloembollen werden geplant in het kader van de dag van de duurzaamheid. Omdat Boxtel zich wil profileren als duurzame gemeente, hebben ze het lokaal omgetoverd tot de week van de duurzaamheid.
"Bijen zijn erg belangrijk voor ons", vertelt Han Goossens van de bijenhoudersvereniging. "Als wij goed voor hen zorgen, zorgen zij ervoor dat er een hoop kruisbestuiving plaatsvindt en blijft er genoeg te eten voor ons over."
ConvenantVoor de gelegenheid werd ook wethouder Peter van de Wiel uitgenodigd. Voorafgaand aan de planting werd hem een convenant aangeboden waar hij, na ondertekening, mee belooft dat de gemeente Boxtel bij-vriendelijk zal handelen.
"Dat doen wij als gemeente sowieso al, maar het is nooit verkeerd om dat extra te bestempelen." In de praktijk zal het erop neerkomen dat de gemeente bij het onderhoud van het openbaar groen nog meer rekening zal houden met de aanwezigheid van bijenpopulaties in het park.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.