Schokkende vechtpartij, een corrupte agent en een liefdevolle actie: de week in filmpjes

10 oktober 2015 om 18:56
nl
Het grootste corruptieschandaal bij de politie in tijden. Als we deze week moeten samenvatten voor later, zouden we dat op deze manier doen. Maar er was natuurlijk nog meer te melden. Het nieuws van deze week in een notendop.
Geschreven door

Er zijn een aantal beroepen waarbij het handelen van professionals nooit ter discussie mag staan. Denk aan dokters, die levensreddende operaties moeten uitvoeren. Aan leerkrachten, die voor een veilige omgeving voor kinderen moeten zorgen. En aan agenten.
Toch stond deze week het werk van tenminste een agent ter discussie. Hij zou belangrijke politie-informatie hebben doorgespeeld aan drugs- en motorbendes. Met alle gevolgen van dien, want we weten niet wat hij doorspeelde. Misschien waren het adressen van agenten of slachtoffers.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=tsHzviAWnqk]
NAC Breda stuurloosDeze week stond ook in het teken van het stuurloze schip dat NAC Breda heet. Want de kapitein, Robert Maaskant, werd van het schip gestuurd. En wil de nieuwe kapitein het schip wel op, nadat al zijn voorgangers overboord gedonderd werden? Onze kenners denken het antwoord te weten.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=4rX__qbiNLc]
Vechtpartij vluchtelingenNog altijd lopen de gemoederen vanwege de vluchtelingen die massaal hun toevlucht zoeken in Europa, behoorlijk op. Deze week leek het kookpunt te zijn bereikt toen vluchtelingen en Brabanders elkaar te lijf wilden gaan. De politie voorkwam dat en mag nu preventief fouilleren.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=zf2IUGBjJho]
Circus RenzDe week van 5 oktober 2015 is waarschijnlijk ook definitief het einde van het beroemde Circus Herman Renz. Renz toerde al sinds 1911 door Nederland. Daarmee was het oudste nog bestaande circus van ons land.
Directeur Milko Steyvers zei geen heil meer te zien in een reddingsoperatie. De schulden blijven zich namelijk opstapelen. "Ik ben pyschisch op. We hebben er alles aan gedaan", reageerde hij.
Willy en René reageren felIedere week vertellen Willy en René van de Kerkhof wat zij vinden van het Nederlandse voetbal. Deze week waren ze fel.
Willy en René snappen niet dat bondscoach Danny Blind vijf Ajacieden voor de aankomende belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden selecteerde, tegen twee PSV'ers. "Hij komt zichzelf nog tegen."
Schokkende vechtpartijDeze week stond ook in het teken van de schokkende vechtpartij op het Strabrecht College in Geldrop. Meerdere jongeren sloegen binnen in op een medeleerling. Dit deden ze met een vooropgezet plan. Het slachtoffer liep een gebroken kaak op.
De vader van één van de verdachten hekelde dat zijn zoon als crimineel wordt gezien, omdat nog niet duidelijk is waarom de vechtpartij ontstond. Hij denkt dat het mogelijk is dat het om een reactie gaat op een bepaalde actie. "Mijn zoon is een heel aardige, lieve jongen."
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=BIMflIGE8vk]
Ook goed nieuws!Waren er deze week alleen maar vreselijke zaken in het nieuws? Nou, nee. Deze week betekende voor lerares Juanita Wentzell (54) uit Uden namelijk ook dat ze voor het eerst naar haar kleinzoon kan in Canada. Via een actie werd genoeg geld voor haar ingezameld.[Tweet:body:https://twitter.com/aDuif/status/652102589278998528]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.