Marathon Eindhoven: Chebogut wint verrassend, recordaantal deelnemers, te weinig medailles - FOTO'S

11 oktober 2015 om 19:32 • Aangepast 21 november 2020 om 15:27
nl
Zondag stond Eindhoven in het teken van de marathon. Ruim 24.000 lopers verschenen aan de start, een recordaantal. Om half zes 's middags kwamen de laatste lopers binnen. De verrassende winnaar van de marathon was de Keniaan Stephen Chebogut.
Profielfoto van
Geschreven door

Hij liep de laatste kilometers weg bij zijn landgenoot Mark Kiptoo en de Ethiopische favoriet Deribe Robi. Chebogut finishte na twee uur en 5,52 minuten en schreef zo de Eindhovense marathon op zijn naam.
ZIE OOK: Alle uitslagen van de Eindhovense marathon
Chebogut verraste met zijn zege. Hij leek in de laatste kilometers afgehaakt. "Na 37 kilometer voelde ik me moe", vertelde de winnaar na afloop.
"Maar ik slaagde erin het weer op te pakken." Hij sloot na een paar minuten weer aan bij zijn concurrenten en vanuit derde positie verraste hij vervolgens Kiptoo en Robi.

Wachten op privacy instellingen...

FotoreportageOnze fotografe was ook bij de Marathon van Eindhoven en legde de sfeer en de prestaties van de renners vast. Klik hier om de fotoserie te bekijken .
TeleurstellingHonderden amateurlopers kregen zondagmiddag te maken met een teleurstelling. Voor hen lag er aan de finish geen medaille klaar. De organisatie laat weten 'geen idee te hebben waar het is misgegaan'. "We balen er zelf ook van."
ZIE OOK: Hoeveel toiletpapier gaat er zondag bij de marathon in Eindhoven doorheen? En nog meer cijfertjes!
Mensen die geen medaille kregen, kunnen een mailtje sturen naar de organisatie. Hun medaille zal dan worden thuisgestuurd.

Wachten op privacy instellingen...

Recordaantal deelnemersZondag liepen ruim 24.000 mensen de Eindhovense marathon. Dat is een recordaantal deelnemers. Vorig jaar waren er nog maar 19.000 mensen die op hun zondagmiddag waagden zo snel mogelijk de eindstreep te halen. Uiteindelijk wil de marathon groeien naar 30.000 deelnemers.

Wachten op privacy instellingen...

Tussen die ruim 24.000 deelnemers ook enkele opvallende lopers. Wat te denken van een Balinese kikker, een man die zijn 102e marathon liep en marathonschaatser Erben Wennemars die wanhopig naar zijn schaatsmaatje Annemarie Thomas zocht.

Wachten op privacy instellingen...

Marathon Eindhoven op Omroep BrabantDe DLL Marathon Eindhoven is ook te zien op TV. Zondag was er een live-uitzending tussen 09.30 en 17.00 uur. Kijk ook naar de samenvatting van de marathon op zondag 11 oktober vanaf 18.45 uur, daarna ieder uur herhaald. Op Omroep Brabant radio waren de hele dag door bijdrages te horen van verslaggevers ter plaatse.
Omroep Brabant hield een liveblog bij over de Eindhovense marathon. Deze kan je hieronder teruglezen. Deze liveblog kan je ook hier in een groot scherm bekijken. Alle berichten over de marathon Eindhoven zijn terug te vinden op omroepbrabant.nl/marathon.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.