Hoogopgeleide vrouwen van expats aan de bak in Eindhoven

11 oktober 2015 om 18:00
nl
Het stikt in Brabant van de hoogopgeleide buitenlanders uit landen als India en Engeland. Maar hun partners - meestal vrouwen - zitten vrijwel allemaal werkloos thuis. Twee van die vrouwen - Kavitha Varathan en Anne Yianni - proberen hier iets aan te doen.
Geschreven door

Diana Macovei heeft twee master-diploma's en jaren ervaring bij grote bedrijven en buitenlandse overheden. Toch kwam ze in Eindhoven een jaar lang niet aan een baan. Dankzij het Expat Spouses Initiative van Varathan en Yianni werkt Macovei nu bij het Eindhovense bedrijf Jakajima.
"Het voelt alsof ik eindelijk weer mezelf ben", zegt een opgeluchte Macovei over het vinden van haar huidige baan. Ruim twintig vrouwen - want 98% van de werkloze partners van expats is vrouw - hebben inmiddels een baan gevonden via het Expat Spouses Initiative.
"Ze worden niet gezien als professionals, maar als wederhelft van de werkende partner. Dat zij zelf niet worden gezien als professionals is een groot deel van het probleem", legt Varathan uit. "Wij proberen hen in contact te brengen met de arbeidsmarkt én uitleg te geven over waar werkgevers in Eindhoven naar op zoek zijn."
Reactie gemeente EindhovenDe gemeente Eindhoven is blij met het initiatief. Wethouder Staf Depla: "Al dat internationale talent dat hierheen komt, daar moeten we ons best voor doen om hen naar Eindhoven te krijgen. Die vertellen alleen maar positieve verhalen over onze stad als ook het hele gezin gelukkig is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.