300 kilometer fietsen om mee te kunnen doen aan Marathon Eindhoven 'Volgend jaar zwemmen we!'

10 oktober 2015 om 23:53
nl
Een groep Engelsen heeft 300 kilometer fietsend afgelegd om mee te kunnen doen aan de Marathon Eindhoven. Moe maar voldaan kwamen ze zaterdagavond over de finish. "Ik wil een bad, een douche en morgen ga ik 21 kilometer lopen."
Geschreven door

Het Eindhovense bedrijf DLL was uitgelopen om hun Engelse collega's te verwelkomen. Ze fietsen van Engeland naar Eindhoven, 300 kilometer in totaal. Om daarna mee te doen aan de marathon. De reden: geld ophalen voor mensen met geestelijke problemen. Sommigen lopen de halve afstand, anderen doen mee aan de estafette.
Boot gemistHet hele idee werd in dronkenschap bedacht. "We stonden vorig jaar in een Eindhovense discotheek en toen kwamen we hier mee", zegt bedenker Kan Cotter. Ja, we hadden toen wel wat te veel gedronken, ja."
Het scheelde weinig of de fietsers waren helemaal nooit in Eindhoven aangekomen. "We hebben op 30 seconden  na de boot gemist", vertelt Cotter. "We waren daar in het donker echt aan de late kant, de ophaalbrug ging al naar boven. Maar toen we zeiden dat we geld ophaalden voor een goed doel mochten we toch naar binnen
ZwemmenMaar nu ze Eindhoven gehaald hebben is het nog niet klaar. "Ik moet nog 21 kilometer lopen morgen", zegt Nicky Foster. "Maar dat gaat goed komen, even lekker slapen en dan morgen nog even knallen."
En daarna gaan de Engelsen niet slapen, nee, zondagavond is het feesten geblazen. "Haha, wie weet verzinnen we dan wel iets anders", zegt Kan Cotter. "Komen we volgend jaar Het Kanaal over gezwommen!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.