Vluchtelingenhaters bekladden huis in Oss met leus ‘eigen volk eerst’, buurtbewoners geschrokken

11 oktober 2015 om 19:39
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Beeld: Omroep Brabant
Omroep Brabant
Beeld: Omroep Brabant
Omroep Brabant
Beeld: Omroep Brabant
Omroep Brabant
Foto: Twitter/Liam Dwyer
1/6 Vluchtelingenhaters in Oss bekladden en besmeuren huis vluchtelingengezin
Vandalen hebben zaterdagnacht een huis aan de Philips van Sint Polstraat in Oss beklad. Op de woning schreven ze leuzen als 'Eigen volk eerst' en 'Geen vluchtelingen'.
Geschreven door

In het huis komt naar verluidt een gezin dat bestaat uit vluchtelingen. Vorige week kregen ze de sleutel, maar het huis zou nu nog worden verbouwd.
Bronnen melden aan Omroep Brabant dat er vorige week ook al dode muizen door de brievenbus naar binnen werden geduwd. Ook werd er vuurwerk op het raam geplakt.
'Dit vind ik echt heel erg'De buren van het bekladde huis maken zich boos over de kwetsende teksten. “Dat ze zo worden ontvangen, vind ik echt heel erg”, briest Ferhat Tokbay. “Mijn eerste indruk is dat het gewoon fatsoenlijke mensen zijn. Het is maar goed dat zijn kinderen dit niet hebben gezien.”
Buurvrouw Suheyla Sahin vult aan: “Voor ons maakt het niet uit wie hier komt wonen. Iedereen is welkom, zolang het maar aardige mensen zijn.” De buren zijn van plan om het gezin een extra warm welkom te geven. “De positieve boodschap moet overheersen.”
Nog niemand opgepaktHet is nog niet duidelijk wie er achter het vandalisme zit. De politie in Oss neemt de zaak uiterst serieus, maar weet naar eigen zeggen nog niets over dode muizen en vuurwerk. Voorlopig heeft ze niemand opgepakt.
[Tweet:body:https://twitter.com/rjlvandenbroek/status/653178533754335232]
Omroep Brabant zocht uit wat de komst van asielzoekers naar onze provincie voor gevolgen heeft. We beantwoorden jullie vragen over asielzoekers: van 'Wanneer gaan ze weer weg?' en 'Wat kost dat precies?' tot 'Wat kan ik doen om te helpen?'. Alle antwoorden vind je op onze themapagina over Vluchtelingen in Brabant.

Wachten op privacy instellingen...