'Schandalig! Verschrikkelijk!': Doelpunt Vincent Janssen helpt Jong Oranje niet tegen Slowakije

11 oktober 2015 om 19:39
Jong Oranje heeft in de kwalificatiereeks voor het EK in Polen de eerste nederlaag geleden. Met PSV'er Jorrit Hendrix en spits Vincent Janssen in de basis gingen de talenten in Nijmegen met 3-1 onderuit tegen Jong Slowakije. Janssen was verantwoordelijk voor het enige Nederlandse doelpunt van de middag.

Na de perfecte start van de kwalificatie - met twee overwinningen uit twee duels - startte Jong Oranje ook tegen de Slowaken voortvarend. De uit Heesch afkomstige Janssen anticipeerde prima op een door Hateboer wild naar voren getrapte inzet door twee verdedigers en de doelman van zich af te schudden. Met een subtiel tikje schoof de aanvaller van AZ de bal vervolgens in de verre hoek (0-1).
De Slowaken hadden in het vervolg van de eerste helft veel balbezit, zonder tot echt doelgevaar te komen. Op slag van rust viel de gelijkmaker uit een corner toch, dankzij een intikker van Chrien (1-1).
Status quoBijna twintig minuten lang hadden de Nederlandse talenten na de pauze het balbezit. De Slowaken  wachtten veelal af en loerden op de omschakeling. Zodoende ontstond een status quo, zonder noemenswaardige kansen.
Dat de bezoekers toch op voorsprong kwamen, was deels te wijten aan een ongelukkige actie van Mahi. De speler van FC Groningen werkte een Slowaakse corner verkeerd weg, waarvan Skriniar profiteerde (1-2). Enkele minuten later werd het Nederlandse leed nog erger, door een mooi doelpunt van Bero (1-3).
'Schandalig'Amper een tiental minuten na het laatste fluitsignaal beende Jorrit Hendrix al richting uitgang. Zijn gezicht stond op onweer, praten met de media deed de middenvelder van PSV niet. Ploeggenoot Vincent Janssen, opgeleid bij - toen nog - TOP Oss, had al even slechte zin: "Verliezen van Slowakije mag zeker niet," aldus de spits. "Schandalig. Verschrikkelijk. De volgende keer als we met de selectie bijeen zijn, moeten we dit bespreken. Want dit kan echt niet!"
Zelfs over zijn prima treffer wilde Janssen, de aanvaller van AZ, weinig woorden kwijt. "Dat het een mooie goal was, telt niet als je zo afgaat tegen Slowakije. Dan kun je zeker niet met zelfs slechts een beetje tevredenheid over een doelpunt naar huis gaan. Terugkijkend waren onze eerste twintig minuten goed en daarna raakten we de controle kwijt. Slowakije heeft verdiend gewonnen."