Weer drie ongelukken met vrachtwagens op A67, snelweg urenlang dicht

12 oktober 2015 om 16:59 • Aangepast 21 november 2020 om 15:26
nl
Op de A67 was het maandagochtend flink raak. Ter hoogte van Deurne raakte een vrachtwagenchauffeur bekneld na een kop-staartbotsing tussen drie vrachtwagens. De A67 was urenlang dicht. Iets na twee uur werd de snelweg weer vrijgegeven. Het was niet het enige ongeluk op de A67 maandagochtend.
Profielfoto van
Geschreven door

De chauffeur van de middelste vrachtwagen werd bevrijd door de brandweer en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is het ongeluk gebeurd nadat er een plotse file ontstond uit een eerder ongeluk op de A67. Ook bij dat ongeval raakte een vrachtwagenchauffeur bekneld.
Nog meer ongevallenEn een paar kilometer achter deze twee ongevallen was het ook raak: daar botsten twee vrachtwagens op elkaar. Bij dat derde ongeval was de schade veel kleiner en liep een bestuurder lichte hoofdwonden op.
ZIE OOK: A67 blijft naam als 'ongelukkenweg' waarmaken: dit jaar ging het al zeker vijftig keer mis

Wachten op privacy instellingen...

MuurvastDe ongevallen bij Deurne en Asten lagen enkele kilometers uiteen. Dat betekende dat het verkeer dat tussen de twee ongevallen stond geen kant op kon. Uiteindelijk werd dat stilstaande verkeer via de vluchtstrook langs de ongelukken geleid.
Zorgen over veiligheid A67Gemeenten in Brabant en Limburg die aan de A67 liggen, maken zich al langer grote zorgen over de veiligheid op de snelweg. "Verschrikkelijk dit. Het gebeurt zo vaak, maar dit spant wel weer de kroon", zegt Jannie Visscher, wethouder Verkeer en Vervoer van Eindhoven. "Het heeft een impact op iemands leven, maar vanochtend natuurlijk ook op de hele regio."
Er gebeuren de laatste maanden regelmatig ongelukken op de weg. Twee weken geleden kwam een 25-jarige vrachtwagenchauffeur bij een ongeluk op de A67 om het leven. In mei pleitten verschillende gemeenten daarom al voor een snelle aanpak van de weg.
'We kennen de situatie'Het ministerie van Infrastructuur en Milieu weet dat er veel ongelukken gebeuren. "We kennen de situatie, maar daarmee is de problematiek niet verdwenen", erkent een woordvoerder.
In november overleg A67Volgende maand, op 4 november, wordt door onder meer het ministerie, Rijkswaterstaat en de Provincie over de veiligheid van de A67 gesproken. "We willen de situatie écht verbeteren", aldus de woordvoerder van Infrastructuur en Milieu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.