GGz betreurt voorval waarbij verwarde asielzoeker vrouw aanviel: ‘We hebben zorgvuldig gehandeld’

12 oktober 2015 om 12:46
nl
De crisisdienst heeft zorgvuldig gehandeld bij de beoordeling van een verwarde asielzoeker van het asielzoekerscentrum in Gilze. Dat concludeert GGz Breburg, waar de crisisdienst onder valt. De betreffende asielzoeker stormde op straat af op een vrouw en trok aan haar haren, waardoor zij en ook de kinderwagen met haar zoontje erin omviel.
Geschreven door

De verwarde asielzoeker werd opgepakt, maar stond twee dagen later weer bij de vrouw op te stoep. Haar vriend wist samen met oplettende buurtbewoners erger te voorkomen.  
'Heel erg geschrokken'In een verklaring laat GGz Breburg weten het voorval te betreuren. “We kunnen ons voorstellen dat de vrouw die dit overkomen is, heel erg geschrokken is”, schetst de zorgaanbieder. “We hebben de situatie na het voorval direct onderzocht.”
Op korte termijn gaat GGz Breburg in gesprek met de gemeente Gilze en Rijen, de politie en het Openbaar Ministerie om te bekijken hoe ze de onderlinge samenwerking en communicatie kunnen verbeteren om de veiligheid van burgers te waarborgen.
'Ik moest haar slaan'Met de verklaring wil het GGZ graag duidelijkheid geven over de hulpverlening door de crisisdienst. Ze wijst onder meer op de rechtsbescherming van de burger. “Gedwongen opname vindt alleen plaats na beoordeling van een psychiater en toestemming van burgemeester, bij onmiddellijk (dreigend) gevaar.”
De asielzoeker die de vrouw mishandelde, verklaarde dat hij een droom had gehad waarin hem gezegd was dat hij die vrouw moest slaan. Burgemeester Jan Boelhouwer reageerde geschokt over de mishandeling en eiste uitleg van de crisisdienst van de GGZ. “Het is toch te gek voor woorden wat hier is gebeurd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.