Vermiste Bredase broertjes waren 'gestolen' en wilden terug naar moeder

12 oktober 2015 om 22:11
nl
De vermiste Bredase broertjes Osseini (8) en Robert Sangare (11) wilden naar hun moeder toe. Dat vertelt buschauffeur Wim de Boer van Connexxion die de broertjes terugvond in zijn bus in Beverwijk aan Omroep Brabant. De kinderen waren sinds dinsdag vermist.
Geschreven door

"Toen de bus rond halfnegen 's avonds stopte bij eindpunt station Beverwijk stapte iedereen uit, alleen zij niet", vertelt De Boer. "De oudste van de twee liep naar me toe en vroeg of de bus niet verder reed."
'Ze maakten een rustige indruk'"Ik dacht toen in eerste instantie dat ze aan de andere kant van de stad hadden moeten zijn. Toen ik hen antwoordde dat dit het eindpunt was, vertelden ze me dat ze 'gestolen' waren en naar hun moeder wilden. Daarop heb ik de centrale gebeld en die heeft de politie gealarmeerd."
De jongens maakten een 'rustige indruk' op de chauffeur. "Ik had toen ze de bus binnenkwamen niet de indruk dat er iets aan de hand was. Al vind ik het altijd maar niks als kinderen 's avonds alleen reizen. Maar de oudste betaalde keurig twee kaartjes."
De chauffeur had de jongens zelf op dat moment niet herkend van de opsporingsberichten. "Pas later dacht ik: dit zouden toch niet die vermiste jongens zijn?"
Verblijfplaats niet bekendDe Congolese jongens zijn zondagavond met hun familie herenigd. Waar de jongens sinds dinsdag waren, is niet bekendgemaakt.
Ze waren dinsdag voor het laatst gezien in een speeltuin in de Bredase wijk IJpelaar. Hun moeder sloeg alarm toen de twee rond etenstijd niet thuiskwamen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.