Begrafenisbedrijf Schrijen droevig om diefstal uit rouwauto tijdens uitvaart: ‘Gebeurt steeds vaker'

12 oktober 2015 om 16:14
nl
De handtas die afgelopen weekend werd gestolen uit een rouwauto in Boxmeer, is van een medewerkster van uitvaartonderneming Schrijen. Dat bevestigt eigenaar Bianca Schrijen aan Omroep Brabant. Het bedrijf signaleert in de regio’s Boxmeer en Cuijk een toename aan diefstallen tijdens uitvaartdiensten en andere plechtigheden. “Het is een zorgelijke ontwikkeling waar we weinig tegen kunnen doen”, meldt Schrijen.
Geschreven door

Een hondsbrutale dief stal tijdens een uitvaartdienst in de Sint-Petrusbasiliek aan de Steenstraat een handtas uit een rouwwagen van Schrijen. Dat gebeurde zaterdagochtend tussen kwart over elf en halftwaalf ’s ochtends. “Deze persoon heeft in een kwartier tijd zijn slag geslagen. Hij hield ons kennelijk goed in de gaten.”
'Professionaliteit bewaren'De handtas, met daarin twee mobiele telefoons en een onbekend geldbedrag, is van een uitvaartleidster van Schrijen. “Ze ontdekte na de dienst dat haar tas was gestolen. We hadden geen tijd om daar bij stil te staan, omdat de dienst op een begraafplaats verderging. Dan is het belangrijk om je professionaliteit en je rust te bewaren. Dat heeft zij dus ook gedaan”, licht Schrijen toe.
Meteen na de uitvaartdienst deed de uitvaartleidster aangifte bij de politie van diefstal. In de tas zaten ook sleutels die toegang geven tot het pand van het Boxmeerse bedrijf. “We hebben uit voorzorg alle sloten vervangen en onze beveiliging aangescherpt. Je moet niet willen dat zo iemand ook nog bij je in het pand komt. Het is allemaal al vervelend genoeg.”
Met afschuw gereageerdVolgens Schrijen gaat het niet om een losstaand incident. “We horen steeds vaker dat er persoonlijke spullen van rouwende mensen en uitvaartleidsters worden gestolen tijdens afscheidsdiensten. Logisch ergens, nabestaanden zijn op zo’n dag met hun gedachten elders en letten daardoor minder op hun spullen. Zo’n dief denkt ook geen seconde aan of iets respectloos is of niet. Die denkt maar aan één ding: zoveel mogelijk spullen in korte tijd buitmaken.”
Het tegengaan van diefstallen tijdens plechtigheden is om die reden een moeilijke opgave, stelt Schrijen. “Je zou de rouwauto’s kunnen afsluiten, maar dat is niet echt praktisch.” Op de Facebook-pagina van de politie Boxmeer wordt met afschuw gereageerd op de gewetenloze diefstal. Honderden Facebook-gebruikers hebben het verhaal gedeeld.
PolitieonderzoekEen woordvoerder van de politie wil maandag niet inhoudelijk ingaan op de diefstal. Volgens Schrijen loopt er een onderzoek en is er nog niemand opgepakt. “Ik acht de kans klein dat er iemand wordt opgepakt. Er zijn bewakingsbeelden, maar daar staat deze persoon net niet op.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.