Huub (69) voelt zich nog altijd onveilig na vuurwerkbom in brievenbus: ‘Dit is zo geen leven'

12 oktober 2015 om 22:30
nl
Nog altijd is niet duidelijk wie op 6 april van dit jaar vuurwerk door de brievenbus gooide van het huis van de 69-jarige Huub van Helvoort in Schijndel. Een half jaar later zit de schrik er nog flink in. “Bij elk geluid dat ik hoor, vlieg ik op”, vertelde Van Helvoort maandagavond in Bureau Brabant.
Geschreven door

In alle vroegte wordt op 6 april vuurwerk door de brievenbus gegooid van het huis op de Deken Baekerstraat. Op dat moment ligt Van Helvoort boven te slapen. Een vriendin van Huub die ook in het huis aanwezig is, kan hem op tijd wekken.
Onveilig gevoel“Ik weet niet hoe lang ik hier nog last van heb, maar op deze manier heb ik geen leven. Ik voel me hier niet meer veilig, echt niet”, aldus Van Helvoort.
De dader is vastgelegd op camerabeelden, die direct na het voorval werden vrijgegeven. Een 31-jarige man werd eerder door de politie opgepakt, maar hij kwam al snel weer op vrije voeten.
Zakkenroller en bedrijfsinbraakIn de uitzending van Bureau Brabant was ook aandacht voor de beroving van een bejaarde vrouw. Ze werd op 20 februari beroofd van haar pinpas. De verdachte nam vervolgens duizenden euro's op met de pas. De man is duidelijk te zien op camerabeelden.
Ook zijn camerabeelden vrijgegeven van een bedrijfsinbraak op de Lipsstraat in Drunen. Drie inbrekers maakten daar tientallen laptops buit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.