Justitie wil man die Laura en Dominique in Chaam doodreed drie jaar de cel in

13 oktober 2015 om 18:21 • Aangepast 21 november 2020 om 15:25
nl
Justitie heeft drie jaar cel geëist tegen een man uit Schoonhoven die wordt verdacht in 2013 twee meisje uit Chaam te hebben doodgereden. Ook moet hij voor vier jaar zijn rijbewijs inleveren. "Een werkstraf zou geen recht doen aan het vergrijp", aldus de officier. Bij het ongeluk in Chaam kwamen de toen 18-jarige Laura Adams en Dominique Geerts om het leven. De moeder van Dominique las haar emotionele verhaal voor. Verdachte Freddy van G. reageerde: "Hartverscheurend."
Profielfoto van
Geschreven door

De moeder van Dominique was op dat moment als bevelvoerder aan het werk bij de brandweer en bluste zelf de auto waar later haar dochter in bleek te zitten. De brandweermoeder kwam daar pas achter nadat de blusploeg zich weer op de kazerne meldde en het ongeluk en hun bluswerk evalueerden.
'We worden wakker in een nachtmerrie'Afscheid nemen van de kinderen was niet meer mogelijk. "De lichamen waren zo verkoold dat ik mijn eigen dochter niet meer herkende", vertelt de moeder van Dominique in een slachtofferverklaring. "Wij weten wat nooit meer betekent. Want nooit meer is ook echt nóóit meer."
"Er zijn mensen die wakker worden uit een nachtmerrie. Wij worden wakker in een nachtmerrie", zeggen de ouders van Laura. Ze zijn te emotioneel om hun verklaring voor te lezen. De oom van Laura neemt het over. De verdachte noemt de verklaringen 'hartverscheurend'.
Volgens de nabestaanden zou de verdachte nooit het fatsoen hebben gehad om zijn medeleven te betuigen. Terwijl hij wel compassie vraagt voor de ziekte van zijn vrouw. Freddy G. zegt dat hij herhaaldelijk heeft gevraagd om met de nabestaanden in contact te komen.
Vaker met drank op achter stuurVolgens justitie is de dood van de twee meisje te wijten aan het rijgedrag van Freddy G. Hij reed 126 kilometer per uur op een plek waar maar tachtig kilometer per uur is toegestaan. De bestuurder remde niet genoeg en week ook niet uit. Ook had hij vier biertjes gedronken. Uit politieonderzoek blijkt dat als de verdachte zich aan de snelheid had gehouden het ongeluk nooit gebeurd was.
Freddy G. was in 2013 al een keer gepakt met alcohol achter het stuur. "Hij was dus een gewaarschuwd man", zegt de rechter. Op de vraag of hij niet nagedacht had toen hij weer met alcohol achter het stuur stapte, antwoordde G.: "Juist wel, alcohol breekt ook af."
Verdachte kreeg rijbewijs terugNa de botsing tussen beide auto's, vloog de auto van de jonge vrouwen in brand. Omstanders probeerden de deuren open te krijgen, maar dat lukte niet. Zo verklaart een poltieman.
Het tragische ongeluk werd later ook veelbesproken, nadat de man zijn rijbewijs terugkreeg. Weliswaar was die teruggave van tijdelijke aard, maar werd deze teruggegeven omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Een beslissing waar door veel mensen met verontwaardiging op werd gereageerd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.