Video

Premier Rutte maakt feestje op KMA compleet

12 oktober 2015 om 19:21 • Aangepast 21 november 2020 om 15:25
nl
Nog nooit kwam een premier diploma's uitreiken op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Rutte was maandag de eerste in de geschiedenis die kwam naar de zogenoemde bullenparade.
Profielfoto van
Geschreven door

160 cadetten van diverse onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht kregen tijdens een militaire ceremonie hun diploma. Een bijzonder moment, mede dankzij de premier. Anne Rog is kersvers tweede luitenant bij de luchtmacht. Zij kreeg persoonlijk haar bul van Rutte. "Dat was echt bijzonder, een hele eer. Hij maakt het echt heel persoonlijk. Hij vroeg hoe het was op de opleiding."

Wachten op privacy instellingen...

'Heel persoonlijk'Wijzend naar haar parachute-embleem vertelt Rog: "Hij vroeg ook naar mijn parachuteteken. In de korte tijd die hij heeft met je, heeft hij echt de aandacht voor je."

Wachten op privacy instellingen...

Rutte benadrukte in zijn speech dat bezuinigingen op Defensie worden teruggedraaid. Mensen maken zich zorgen over hun veiligheid. De brandhaarden rondom Europa zijn de laatste jaren alleen maar groter geworden, aldus de premier.
De diploma-uitreiking, die ook bullenparade wordt genoemd, werd op traditionele manier beëindigd. De ongeveer 160 jonge officieren gooiden hun petten in de lucht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.