Mag je 'wat een kutbedrijf' zeggen over je werkgever? Of leidt dit tot ontslag....

13 oktober 2015 om 00:32
nl
Soms zit het gewoon niet mee op je werk. Op zo’n dag dat alles tegenzit, springen mensen nog wel eens uit hun vel. De woede-uitbarsting van een man uit Tilburg kwam hem wel heel duur te staan; hij werd ontslagen. Hij noemde het bedrijf waarvoor hij werkte een ‘kutbedrijf’. Maar dat is volgens de rechter in Breda nog geen reden om iemand te ontslaan.
Geschreven door

De Tilburger werkte in een fabriek waar onder andere koekjes worden gebakken. Op een ochtend in juli waren er wat technische problemen aan de oven.
Trapt tegen ovendeurDe man was hier schijnbaar zo van uit zijn doen dat hij riep ‘wat een kutbedrijf’. Vervolgens trapte hij ook nog tegen de deur van een oven.
Voor het bedrijf reden om de man op staande voet te ontslaan. Want zo schrijft het bedrijf in de ontslagbrief aan de Tilburger: 'Helaas moet geconstateerd worden dat dit gedrag, althans vergelijkbaar, continue terugkeert'.
Ontslag onterechtMaar de Tilburger was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. De rechter is het met de ontslagen Tilburger eens. Hij had niet ontslagen mogen worden.
Hoewel het bedrijf in de ontslagbrief beweert dat het de Tilburger vaker dit soort gedrag vertoont, blijkt dit volgens de rechter helemaal niet uit beoordelingsformulieren. Er is volgens hem ook zeker geen sprake van de spreekwoordelijke 'druppel die de emmer deed overlopen'.
'Schuttingtaal geen reden voor ontslag'Wel vindt de rechter dat de man niet zo had moeten schelden en schoppen. De Tilburger heeft te ‘heftig gereageerd door schuttingtaal te gebruiken en tegen de ovendeur te schoppen’. Maar dat is volgens de rechter bij lange na niet een reden om iemand te ontslaan.
Het bedrijf moet de man nu weer in dienst nemen. Ook moet het bedrijf het salaris van de afgelopen maanden aan de man betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.