Voetbalster Renée Slegers terug in Oranje

12 oktober 2015 om 20:39 • Aangepast 25 april 2020 om 09:51
nl
Renée Slegers uit Someren-Eind is terug in de selectie voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Bondscoach Arjan van der Laan nam haar op in de ploeg van 23 speelsters voor de oefeninterlands tegen Frankrijk (23 oktober) en Polen (27 oktober).
Geschreven door

Slegers ontbrak door blessureleed bijna anderhalf jaar in Oranje. Ze staat onder contract bij Zweedse club FC Linköping.
Voor bondscoach Van der Laan is de wedstrijd tegen de sterke Françaises in Angers zijn debuut. Hij trad op 1 oktober bij de KNVB in dienst als opvolger van Roger Reijners en moet de ploeg voorbereiden op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Dat is in maart in eigen land. Nederland organiseert ook het EK van 2017.
FC Twente is hofleverancier met zeven internationals, Ajax is met vier vrouwen vertegenwoordigd. De selectie is: Mandy van den Berg en Sherida Spitse (LSK Kvinner), Anouk Dekker, Stefanie van der Gragt, Maayke Heuver, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Danique Kerkdijk en Marieke Ubachs (FC Twente), Petra Hogewoning, Merel van Dongen, Desiree van Lunteren en Tessel Middag (Ajax), Daniëlle van de Donk, Lieke Martens en Manon Melis (Göteborg), Dominique Janssen en Sari van Veenendaal (Arsenal), Angela Christ en Vanity Lewerissa (PSV), Vivianne Miedema (Bayern München), Renée Slegers (FC Linköping) en Kirsten van de Ven (FC Rosengard).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.