Video

PVV-leider Geert Wilders wacht donderdag een warm welkom in Steenbergen

12 oktober 2015 om 22:29
nl
PVV-leider Geert Wilders kan donderdagmiddag in Steenbergen rekenen op veel supporters. Wilders komt naar Steenbergen om te protesteren tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit of het maximaal zeshonderd asielzoekers gaat huisvesten in een azc. In het centrum van het stadje hingen vandaag al de eerste spandoeken met de tekst: Geert is welkom.
Geschreven door

"Ik vind het prachtig dat hij de moeite neemt om naar Steenbergen te komen." Op de Markt in Steenbergen staat ook Grietje Doggen bij één van de twee spandoeken die opgehangen zijn door tegenstanders van een azc in Steenbergen. De komst van Wilders naar Steenbergen is het gesprek van de dag. En Grietje is zelfs van plan om Wilders te gaan zoenen!
Bomvolle Markt"Natuurlijk is hij welkom", zegt Dominique Maas van de actiegroep Steenbergen in Verzet. "We zijn heel blij dat hij ons komt helpen om het azc tegen te houden. Ik verwacht dat de Markt donderdagmiddag vol staat met mensen die Wilders en ons komen steunen." Wilders wordt tijdens zijn flyer-actie in Steenbergen vergezeld door partijgenoten uit de Tweede Kamer en door fractieleider Alexander van Hattem van de provinciale PVV.
Veel verzetIn Steenbergen is veel georganiseerd verzet tegen de plannen van de gemeente. Alleen de plaatselijke PvdA is voorstander van de komst van een azc. Op 21 oktober vergadert de raad over de komst van een opvang.
Het verzet in Steenbergen tegen de komst van een azc is heftiger dan in veel andere gemeenten. Een verklaring is wellicht te vinden in het grote aantal PVV-stemmers. Na de Provinciale Statenverkiezingen van dit voorjaar was de PVV de grootste partij in Steenbergen met ruim 20 procent van de stemmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.