Vuilniswagen verliest veel hydraulische olie in Eindhoven

13 oktober 2015 om 02:06
nl
Een vuilniswagen van afvalbeheerder Cure heeft maandagavond pech gekregen op de Rosa Manusstraat in Eindhoven. De chauffeur, die ’s middags om half drie uur was begonnen, wilde daar rond kwart voor tien de laatste ondergrondse vuilcontainer van zijn ronde legen toen plotseling een hydraulische slang onder zijn vrachtwagen kapot sprong. De hydraulische olie spoot eruit en besmeurde de straatklinkers en het trottoir met talloze liters vette smurrie.
Geschreven door

De vuilniswagen kon niet meer voor- of achteruit en zelfs de kraan waarmee de ondergrondse vuilcontainers worden geleegd was niet meer in beweging te krijgen.
De chauffeur had zelf de helderheid van geest om snel wat zand voor een put te leggen en zo te voorkomen dat de grote hoeveelheden hydraulische olie het riool in liepen. De brandweer werd opgeroepen om het wegdek te reinigen maar kon weinig anders doen dan absorptiekorrels op de straat te strooien en daarmee de vette olie te bedekken. Een monteur kwam ter plaatse om het euvel te verhelpen. Dat heeft nog de nodige tijd in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.