Video

Vier leden motorclub Satudarah aangehouden voor betrokkenheid bij moord op Rudi Schouten uit Breda

13 oktober 2015 om 18:34
nl
Voor de moord op Rudi Schouten uit Breda heeft de politie dinsdagochtend vier personen aangehouden. De verdachten, drie mannen (26,30 en 56 jaar) uit Breda en een man (50) uit Etten-Leur, zijn allemaal lid van de motorclub Satudarah. Dat meldt de politie.
Geschreven door

De 28-jarige Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april op klaarlichte dag belaagd met een bijl en een priem. Daarna werd hij neergeschoten op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de Cypresstraat in Breda.
Kort na de schietpartij werden twee mannen aangehouden. Pearl S., een man van 35 jaar, zit nog steeds in vast. Hij moet 16 oktober voor de rechter verschijnen. De 31-jarige broer van het slachtoffer is nog wel verdachte in de zaak, maar zit niet meer vast.
TipsDe politie kwam de verdachten op het spoor na tips. Op verschillende adressen zette de poltie een arrestatieteam in, omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk bekend staan.
In zes woningen in Breda en één huis in Etten-Leur werd gezocht naar bewijsmateriaal. De invallen werden gedaan in de Fagelstraat, Elandstraat, Epelenberg, Kasterleestraat en Zeebruggestraat in Breda. En in de Vendelierstraat in Etten-Leur.
VuurwapensBij de invallen zijn onder meer vuurwapens gevonden. Ook werden op drie adressen in Breda drie auto's in beslag genomen.
Bij de doorzoekingen maakte de politie gebruik van twee speciale explosievenhonden die getraind zijn in het opsporen van onder andere vuurwapens en munitie. Aan de actie werkten ongeveer tachtig politiemensen mee.
'Ik had gewoon open gedaan'Bij de inval rond halfzes in de Fagelstraat in Breda blies het arrestatieteam de voordeur en een rolluik op om binnen te komen. Volgens de bewoonster is op het adres niemand aangehouden.
"De persoon die ze zochten, verblijft hier niet. Als de politie had aangebeld, had ik gewoon opengedaan", zegt de vrouw tegen Omroep Brabant. Buurtbewoners schrokken wakker van de klap. "Mijn buurvrouw belde zelfs de politie vanwege de enorme knal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.