Eigenaresse hond meldt zich na toetakelen Jack Russell Poekie in Mastbos

13 oktober 2015 om 22:00
nl
De eigenaresse van de hond die maandagmiddag in het in het Mastbos in Breda hond Poekie beet, heeft zich gemeld bij de politie. Poekie raakte zwaargewond en vecht voor zijn leven. "De kans is groot dat hij het niet redt", vertelt eigenaar Jaap van Raan.
Geschreven door

Van Raan is dinsdagavond nog zwaar aangedaan door de gebeurtenissen van eerder die dag. "Het blijkt nog erger te zijn dan we eerst al dachten", vertelt hij. "Poekie is ooit aan een pootje geopereerd. De titaniumpinnen die daarin gezet zijn, zijn er weer uitgekomen."
Longen doorboordHet diertje werd in het losloopgebied bij de Bouvignedreef aangevallen door een langharige berghond of een bouvier-achtige hond. Bij Poekie zijn het rugje, het achterflankje en de longen doorboord. "Zijn darmen lagen er helemaal uit." Gevreesd wordt vooral voor een infectie.
De familie heeft aangifte gedaan bij de politie. Jaap van Raan is wel blij dat de eigenaresse zich gemeld heeft. "Het zou wel heel stuitend zijn geweest als dat niet gebeurd was. Ik had ook wat vlaggetjes uitgezet op Facebook. Misschien dat de eigenaresse zich daardoor heeft gemeld. Laten we het er maar op houden dat het fatsoen gewonnen heeft."
De eigenaren zijn niet alleen heel verdrietig, het is ook nog een financiële domper. De kosten van de dierenarts lopen zeker in de honderden euro's. Die hoopt de familie te verhalen op de eigenaresse van de andere hond.
'Ik ga kapot van verdriet'Het diertje ligt op de intensive care bij de dierenarts. "Ik ga kapot van verdriet", aldus Mireille.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!