Judoka Sanne Verhagen loopt ernstige blessure op en kan Olympische Spelen zo goed als vergeten

13 oktober 2015 om 12:55
nl
Judoka Sanne Verhagen moet zo goed als zeker een streep door haar olympische ambities zetten. De inwoonster van Best heeft haar linker hamstring afgescheurd en heeft meer dan een half jaar nodig om volledig te herstellen, zo is de prognose.
Geschreven door

De 23-jarige Verhagen, die uitkomt in de klasse tot 57 kilo, raakte afgelopen zaterdag geblesseerd tijdens de European Open in Lissabon. In het Sint Annaziekenhuis in Eindhoven bleek maandag na onderzoek dat het goed mis is.
"Dit komt keihard aan", aldus Verhagen. "We zullen na de operatie moeten bekijken hoe het herstel verloopt. Al is er nog maar één procent kans op de Spelen, ik vecht voor die ene procent." Tot eind mei heeft Verhagen de kans zich voor de Spelen te plaatsen.
Veertiende van de wereldDe Brabantse is de nummer veertien van de wereldranglijst en was hard op weg om zich te kwalificeren voor de Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Het zou haar debuut worden op het hoogste mondiale podium.
Verhagen won eerder dit jaar brons op de Grand Slam van Tyumen en zilver op de Grand Prix in Samsun. In 2014 was de regerend Nederlands kampioene met brons goed voor de enige Nederlandse WK-medaille.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.