Werkstraf voor telefoondief die werd ontmaskerd door zwemster Ranomi Kromowidjojo

13 oktober 2015 om 17:17 • Aangepast 21 november 2020 om 15:23
nl
De telefoondief die met de hulp van zwemster Ranomi Kromowidjojo tegen de lamp liep, heeft een werkstraf gekregen van zestig uur. Dat heeft de politierechter in Breda dinsdag bepaald.
Profielfoto van
Geschreven door

De verdachte, een 40-jarige man uit Helmond, stal in mei een iPhone en portemonnee uit een kluisje van een sportschool in Tilburg.
Verslaggever Jan WaalenDe eigenaar van de telefoon, Omroep Brabantverslaggever Jan Waalen, kon een paar uur later via een app op zijn ipad precies zien waar de dief met zijn telefoon naar toe ging.
De verdachte belandde uiteindelijk op Schiphol. Daar liep hij Ranomi Kromowidjojo tegen het lijf. De zwemster uit Eindhoven wilde best met de dief op de foto, niet wetende dat de foto werd gemaakt met een gestolen telefoon.
Foto via cloudDe foto's van Kromowidjojo kwamen via de cloud binnen op de iPad van Jan Waalen. Hij droeg de foto's van Ranomi en de dief over aan de politie. Agenten wisten de verdachte in het centrum van Amsterdam op te pakken.
De verdachte kwam dinsdag tot verrassing van zijn advocaat niet opdagen bij de rechtszitting. Tegenover de politie verklaarde hij eerder dat hij de telefoon en portemonnee gevonden had, maar daar geloofde de politierechter niets van.
Officier eiste drie weken celDe officier van justitie eiste dinsdag drie weken cel voor de man die al vaker voor diefstal is veroordeeld. De rechter legde een taakstraf op, omdat de Helmonder na eerdere veroordelingen extra onder toezicht staat en ze het niet wenselijk vond dat dit toezicht wordt onderbroken door een celstraf.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.