Video van wedstrijd Rijen-Rood-Wit wereldwijd geblokkeerd door UEFA

13 oktober 2015 om 19:57
nl
Met een vijfde plaats op de ranglijst in de 2e klasse van de zondagamateurs wordt er bij voetbalclub RKSV Rood-Wit in Sint Willebrord heus wel aardig gevoetbald, maar toch is er één man rond het team die daadwerkelijk hoop mag koesteren op Champions League-deelname. De wedstrijdbeelden van de cameraman bij het duel met Rijen zijn namelijk zo professioneel, dat de UEFA de beelden heeft laten blokkeren op YouTube.
Geschreven door

“Deze video bevat inhoud van UEFA, die deze wegens auteursrechtschending heeft geblokkeerd”, staat er op YouTube’s kanaal ‘Rood-Wit TV’ waar dus eigenlijk de samenvatting van Rijen tegen Rood-Wit (3-1) had moeten verschijnen.
De club reageert gelaten op de eigen Facebookpagina. “Helaas deze week geen video van de wedstrijd Rijen - Rood-Wit. Het spel van onze trainer wordt blijkbaar als dusdanig professioneel beoordeeld dat de video wereldwijd is geblokkeerd op YouTube en de UEFA denkt dat het haar eigendom is :-). Wij zijn in afwachting van bericht uit Zwitserland...”
BlokkeringVideo’s die op YouTube worden geplaatst, worden door een automatisch systeem vergeleken met beelden waar auteursrecht op rust. Als de inhoud overeenkomt, worden de beelden geblokkeerd.
‘Wel grappig’“Door het van bovenaf filmen lijkt dit blijkbaar op een UEFA-wedstrijd. Uiteraard is dit een vergissing van YouTube en is er al een geschil geopend. Maar eigenlijk is het wel grappig”, aldus de club op Facebook.
Voor zover bekend is noch Michel Platini, noch Lionel Messi onlangs gesignaleerd op sportpark De Vijf Eiken in Rijen. Wat de cameraman van Rood-Wit dan wél precies heeft gefilmd of gemonteerd om de rechtbankhamer van de UEFA te activeren, is nog niet bekend.[facebook:body:https://www.facebook.com/Roodwit/posts/979082342151311]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.