Video

Gordeldierorakel weet het zeker: Oranje plaatst zich gewoon voor het EK

13 oktober 2015 om 21:34 • Aangepast 25 april 2020 om 09:53
nl
Ook Brabant bibbert vanavond om Oranje. Want, als de ploeg van oud-Ajacied Danny Blind het EK niet haalt, betekent dat geen oranje straten of PSV-spelers die internationale ervaring proeven. Toch is er nog hoop: gordeldierorakel Friebel twijfelt niet en denkt dat het Nederlands Elftal er gewoon bij is in Frankrijk.
Geschreven door

Een EK zonder het Nederlands Elftal, het doet denken aan de donkere jaren '80, toen Oranje ontbrak op de belangrijke eindtoernooien. Maar toch, aan het einde van dat decennium werd Nederland wel Europees kampioen. Tilburger Bud Brocken, toen international, ziet dat nu niet gebeuren. "Toen had je een generatie jeugdspelers die op doorbreken stond. Nu heb je alleen Memphis en dan houdt het snel op."
Oranje straatDus, wellicht dat de zomers lang stil blijven in Nederland. In de Tilburgse Eisenhowerstraat, tijdens eindtoernooien één van de meest oranje straten van Brabant, vrezen ze het ergste. "We gaan het nooit redden", roept de grootste Oranjefan van de straat. Een buurman vult aan: "Het worden misschien Turkse vlaggetjes hier in de straat, maar zeker geen oranje, helaas."
Dus vestigen we de hoop maar weer op Friebel het gordeldier. Zijn voorspelling biedt hoop: Friebel twijfelt niet en ziet het Nederlands Elftal derde worden. Voor wat het waard is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.