A2 bij Eindhoven bezaaid met duizenden kippen na crash vrachtwagen: snelweg na uren weer vrijgegeven

6 september 2016 om 13:32 • Aangepast 21 november 2020 om 07:52
nl
De snelweg A2 van Maastricht naar Eindhoven is dinsdag zeven uur afgesloten geweest, nadat ongeveer drieduizend kippen op de weg terecht waren gekomen. Dit gebeurde toen de vrachtwagen waarin ze zaten kantelde. Vermoedelijk hebben circa tweeduizend kippen het ongeluk niet overleefd. De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

De kippen die de 'crash' overleefden, zaten of liepen op de snelweg. Inmiddels zijn alle kippen van de weg gehaald. Rijkswaterstaat meldt dat er veel schade aan de weg is waardoor het opruimen lang duurde.
Andere routeAutomobilisten die niet in Eindhoven hoefden te zijn, werd aangeraden een andere route te kiezen. Om de dieren bij elkaar te houden, werden diverse hekken op de rijbaan geplaatst.
“De weg was vanmorgen vroeg te onveilig om open te gooien", legde een woordvoerster van Rijkswaterstaat uit. "Dit heeft als gevolg dat er helaas een stevige ochtendspits komt.” Inmiddels komt het verkeer langzaam op gang.

'Enorme puinhoop'Zowel op de A2, de N2 als de A67 liep de lengte van het aantal files in hoog tempo op. Op de N2 stond rond zeven uur ruim tien kilometer file. Op de A67 om en nabij zeven kilometer. Dit leverde ongeveer een uur vertraging op.
De VerkeersInformatieDienst (VID) sprak van een 'enorme puinhoop'.

Wachten op privacy instellingen...

Kapotte hokkenAuto's werden zoveel mogelijk over de parallelbaan geleid. Weggebruikers richting Utrecht werd bij knooppunt Leenderheide aangeraden om te rijden via de A67, A73, A50 en A15 (via Venlo).
De aanhanger was geladen met grote containers waarin de kippen zaten. De hokken zijn door de crash voor een groot deel vernield. De weg was vanaf halfvijf 's ochtends bezaaid met brokstukken.

Wachten op privacy instellingen...

Oorzaak onbekendHoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, moet politieonderzoek uitwijzen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.