Hondendief vangt twee keer bot in Hoogerheide

13 oktober 2015 om 20:09
In Hoogerheide heeft een onbekende man in anderhalve week tijd tot twee keer toe geprobeerd een hond te stelen. In beide gevallen wist de man te ontkomen, maar lukte het hem ook niet om een viervoeter te stelen.
Geschreven door

De eerste poging was op maandag 29 september in de Monseigneur Ariënsstraat. De vrouw des huizes hoorde rond het middaguur de poort in haar tuin open gaan. Toen zij keek bleek dat de hond, die net daarvoor nog op het achtererf liep, verdwenen was.
NekvelHaar net gearriveerde man rende de brandgang in en alarmeerde de buren. Vervolgens zag de man aan het einde van de brandgang een man staan die zijn hond in zijn nekvel vast had. De man voelde zich kennelijk betrapt, liet de hond los en ging er vandoor.    
BestelbusjeDe tweede poging was donderdagmiddag 8 oktober tussen twaalf en een uur op de Antwerpsestraatweg. Daar werd geprobeerd een loslopende hond die uitgelaten werd in een zwart bestelbusje te trekken.
De vrouw riep haar hond, waarna de border collie zich loswrikte en naar zijn baasje rende. De onbekende man stapte in de bus en maakte dat hij weg kwam.  
SignalementIn beide gevallen komen de baasjes volgens de politie met een signalement, waarin melding gemaakt wordt van een dader met een 'Pools uiterlijk'.
In het eerste geval wordt verder gesproken over iemand met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1,70 meter. Zijn leeftijd wordt geschat op 30 jaar. Hij droeg tijdens de poging een blauwe spijkerbroek en een blauwe bodywarmer met daaronder een grijze trui en witte schoenen. In het tweede geval werd gesproken over een man met blond stekelhaar met een leeftijd van dertig tot veertig. Hij droeg schoenen met neonstrepen erop.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...