Video

Ton Linssen: 'Ik ben op een onbehoorlijke en onbeschofte manier buiten gewerkt'

13 oktober 2015 om 23:11
nl
Politicus Ton Linssen uit Bergen op Zoom werd een maand geleden gedwongen om zijn wethouderschap op te geven. Een meerderheid van de raad had genoeg van de kritiek die Linssen in het openbaar - en niet voor het eerst - uitte op zijn eigen ambtenaren. Linssen is van mening dat hij door de raad en het college op een onbeschofte manier naar buiten is gewerkt. Of zoals hij het zelf zegt. "Ik ben naar buiten gekwakt."
Geschreven door

Hij zat stuk, was kapot, heeft als een soort therapie z'n hele huis opgeruimd en is nog niet buiten geweest. Ton Linssen voelt zich als oud vuil behandeld. "Ik heb me echt opgesloten in mijn huis om dit een plekje te geven." De inmiddels oud-wethouder heeft in de eerste dagen na zijn ontslag rond de vijfhonderd reacties en steunbetuigingen ontvangen.
Bestuurlijk vuil Linssen is nog steeds woedend wat hem is overkomen. "Wat er nu zit aan bestuur, is meer vuil onder het vloerkleed dan op het vloerkleed. Dat is niet mijn stijl van werken." In december bestaat Lijst Linssen een kwart eeuw. Hoog tijd om dan samen met zijn vertrouwelingen een politieke strategie te ontwikkelen voor de komende jaren. "Nu wil ik daar nog niets over zeggen, maar we gaan door."
Dancing QueenLinssen woont in een schitterend gerestaureerde oude pastorie. Aan de wanden schilderijen, foto's en prenten die getuigen van een turbulent politiek verleden. "Mijn muur moet wel bedekt zijn. Soms laat ik geen muur over." Topstuk is het schilderij de 'Dancing Queen', Linssen aan het dansen met voormalig koningin Beatrix. "Het is een schilderij met een knipoog", zegt Linssen.
Kaper In zijn werkkamer doet Linssen een bekentenis, als we hem vragen naar zijn omvangrijke verzameling oude miniatuurtrams. Wijzend op een oude Haagse miniatuurtram bekend hij dat hij als 12-jarig jongetje zo'n tram heeft gekaapt. "De bestuurder was buiten om de rails sneeuwvrij te maken en toen heb ik de tram gekaapt." Lachend voegt de politicus er aan toe dat zijn vergrijp in 1964 ook zijn eerste publicatie opleverde in de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.